Tess Waltenburg

Ärvda kläder och ett viktigt delmål
Vi har haft turen att få ärva en hel del kläder från både familj och vänner till våra barn, vilket har sparat både tid och pengar. Igår gick jag igenom ännu en omgång till vår äldsta. Det är väldigt uppskattat nu i de större storlekarna då de dels har plaggen länge och de dels slits mycket på så det är svårt att få tag på plagg i bra skick på t.ex. Tradera. När jag hade gått igenom alla plagg tvättade jag upp plagg som ska användas nu, då A snart byter storlek, och dels plagg som är lite för stora som ska sparas i en låda i källaren.
 
 
Jag jobbar även mycket med vår dator nu och har förberett fotoböcker med gamla bilder samt dvd-skivor med familjefilmer. Ett viktigt delmål för mig har nämligen varit att sälja min 27 tum stora iMac och köpa en laptop istället. Det kan absolut ses som ett lyxproblem men för mig känns det väldigt skönt att ha en liten, smidig dator istället för en bjässe. Jag har dessutom haft den här datorn i åtta år nu och behöver byta ut den. Det innebär att vi kan göra oss av med skrivbordet den står på. Så skönt!
 
 
 
Jag har redan köpt den andra datorn och fört över några få saker till den. Jag vill dock inte bara föra över allt rakt av utan tar hellre tag i att göra någonting av foton och annat för att få en nystart med den nya datorn. Det har samlats mycket på den här under många år och det känns som ett bra tillfälle att rensa ut. De bilder jag verkligen vill ha kvar digitalt har jag lagt upp i mitt moln i Google Photo.