Tess Waltenburg

Tess testar - Oumph! x 3
Jag gillar att laga mat från grunden men jag har ändå passat på att testa olika sorters vegansk "färdigmat". Ett av märkena jag har smakat är Oumph!. De har flera olika sorter och de jag har smakat hittills är Bibim Oumph!, Thyme & Garlic och Pulled Oumph!. Alla var väldigt goda och när de var tillsammans med annat tror jag att man hade kunnat lura även en inbiten köttätare att tro att det var kött. 
 
 
Vi använde Pulled Oumph! för att göra traditionell tacos (inte den svenska varianten). Vi hade bland annat rödkål, avocado, hemmagjord salsa, vegansk majonäs och vegansk ost med chili till. Det blev fantastiskt gott! Vi köpte två påsar till oss två och jag tyckte att det blev lagom. Då fanns det även lite kvar så att jag kunde ta det till lunch dagen efter. 
 
 
Thyme & Garlic påminner mycket om kyckling i både smak och konsistens. När vi lagade det hade vi klyftpotatis, haricot verts, portabello-gratäng och majonäs till. Det satt fint! Här räckte en påse i och med att vi hade så pass mycket till. 
 
 
Sist men inte minst: Bibim Oumph! som vi testade för inte så länge sedan. Den här rätten var den enklaste: Jag slängde ner påsens innehåll i en gjutjärnsgryta med smakneutral rapsolja och fryst wokmix och kokte ris till, sedan toppade jag allt med sesamfrön och sriracha-mayo (som jag tycker är grymt att ha hemma då det passar till mycket). För er som gillar asiatiska smaker kan jag varmt rekommendera den! Här hade vi också bara en påse och drygade ut med annat. 
 
Har ni testat Oumph!? Vilken smak är er favorit?