Tess Waltenburg

Kom igång med din kapselgarderob
Måste jag gilla gråskala och ton i ton för att kunna skapa en minimalistisk garderob? Absolut inte. Det kanske blir enklare på ett sätt, men du kan absolut bygga upp en användbar kapselgarderob även om du gillar färg och mönster. Det viktiga är att komma fram till vad du faktiskt gillar och använder, oavsett vad det är, och basera vilka plagg du äger på det.
 
Här är mina tips för att komma igång:
 
- Gå igenom dina plagg och välj ut de plagg du verkligen älskar och använder. Har de några gemensamma nämnare? Finns det några färger, material, märken, modeller eller liknande som du trivs bäst i? Även om du inte gillar gråskala så kan du antagligen hitta några röda trådar som gör det lättare att skapa en garderob där många plagg passa ihop. Det är inte helt lätt att tänka bort mode och trender men genom att fundera på vilka plagg som används flitigast så kan du antagligen komma fram till vilken stil som passar dig och ditt liv.
 
- Skriv upp vad du har och vad du skulle vilja komplettera med men köp inga nya plagg direkt. Fundera lite på det och ta den tid som krävs för att hitta de där plaggen som är perfekta för just dig. Köp inget plagg du tvekar över utan vänta tills du hittar helt rätt. Tänk igenom i förväg vilka plagg du kan kombinera det med som redan finns i din garderob för att göra det enklare att klä sig för varje tillfälle.
 
- Satsa på kvalitet, både när det gäller material och användbarhet. Välj kläder som håller både stilmässigt och ur ett hållbarhetsperspektiv. Välj gärna kläder som går att både klä upp och klä ner för olika tillfällen. Försök att hitta så många kombinationer som möjligt med de plagg du redan äger och överväg att göra dig av med plagg som bara går att använda vid väldigt specifika tillfällen. Jag tänker även så när det gäller säsong. Jag sparar hellre plagg som går att använda större delen av året om man kör lager på lager istället för att ha en separat garderob för varje årstid.
 
Det här är en av mina absoluta favoritklänningar. Den går att använda till mycket och är väldigt bekväm. Jag fyndade den på Tradera för inte så länge sedan. Fotograf: Mathilda Ahlberg.
#1 - Mirre

Klänningen ser jätteskön och fin ut