Tess Waltenburg

En hållbar jul - Slå in dina presenter hållbart
Nu närmar sig julen med stormsteg och om du inte har slagit in dina klappar än börjar det antagligen bli dags snart. Därför vill jag dela med mig av lite tips, idéer och inspiration kring hur du kan göra för att slå in dina presenter på ett mer hållbart sätt. Första och viktigaste knepet enligt mig är: Återbruk, återbruk, återbruk. Spara kartonger, papper och snören från eventuella paket du får, leta igenom dina gömmor hemma och ta till vara på saker som finns i naturen. 
 
 
 
Bland det jag använde fanns bland annat brunt papper från bordsgranen jag köpte som funkade finfint även om det hade blivit lite skynkligt, kartonger från min senaste fotobeställning och linneservetter som kommer användas som just det när presenterna väl är öppnade. Jag har sparat en hel del band sedan tidigare som jag grävde fram ur mina gömmor och kompletterade med två vackra, växtfärgade band från Retrash by Maud som har massor av härliga hållbara produkter. 
 
 
 
 
Små fina chokladfigurer från Helsingborgsföretaget Chocolatte slogs in i återbrukat papper och små bitar snören som har blivit över från andra pyssel. De kommer att passa perfekt i barnens strumpor på julaftonsmorgon. Kartonger och vita papper förvandlades till hemmagjorda, enkla kort i olika storlekar. Det större fick täcka större delen av en chokladkaka som jag inte hade hjärta att slå in i och med att förpackningen redan är så fin. 
 
 
 
Alla de här paketen slogs in helt utan tejp. Utöver snören använde jag även torkade apelsinskivor och små grankvistar från vårt granris som dekoration. Det går att göra väldigt mycket med det som redan finns och det var så himla mycket roligare att slå in presenter på det här sättet och få vara kreativ. Jag tycker även att det ger en extra touch till gåvan att mottagaren får känna att förpackningen har haft minsta möjliga inverkan på miljön. 
 
 
 
Har ni slått in era klappar än? Har ni några andra hållbara idéer? Dela gärna med er i kommentarsfältet! 
#1 - Anita Birgitta

Så smart och fina julklappsinslagningar

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir :)
Tess Waltenburg

#2 - Anonym

En idé jag gillar är att inte utbyta några julklappar alls!!!

Svar: Det kan man såklart också göra :)
Tess Waltenburg

#3 - Josäfin Andersson

så smart och dessutom snyggt!! asbra tips :D

Svar: Tack fina du, vad glad jag blir! :)
Tess Waltenburg

#4 - Annika Andebark

Åh, vilka underbara bilder! Hade tänkt göra ett liknande blogginlägg - men tiden rann bara iväg. Får se om det blir några bilder när jag slår in som jag kan använda nästa år.

Önskar dig en riktigt God Jul och tack för allt arbete du lägger ner i Sustainable Influencers. Den här gruppen betyder oerhört mycket!

Svar: Tack fina du! Ja, tiden går fort. Det viktiga i slutändan är ju att vi njuter av julen och inte stressar :) Kram!
Tess Waltenburg

#5 - Anna / Boihusbil

Så väldigt fina julklappsinslagningar! Kan sakna den delen lite nu när vi inte firar jul, det var ett mysigt pyssel i skenet av levande ljus och med julmusik i bakgrunden. Bra att du ger lite alternativa lösningar för att vara mer hållbart på jul!

Svar: Ja, jag kan tänka mig det. Ni får säkert mysa på andra sätt :) Tack fina du!
Tess Waltenburg