Tess Waltenburg

Två zero waste-favoriter
Jag har byggt upp ett bra förråd av zero waste-saker som underlättar medvetna val i vardagen. Vi har ett lagom antal tygpåsar att ta med till affären, vi har matlådor i olika storlekar och vi har klippt sönder tyger till trasor som kan användas till det mesta. Utöver det har vi en hel del andra bra saker som ersätter engångsartiklar och plast. Här är två av mina favoriter just nu:
 
 
Isformen från Onyx i rostfritt stål är verkligen ovärderlig i den här hettan. Det är en av de saker vi har köpt för att ha hela livet. Men hur gör man om man vill ha mycket is till t.ex. en fest och inte vill köpa en till? Är man ute i god tid så kan man frysa i omgångar och lägga över tärningarna i en annan låda. Så samlar jag på mig nu när det går åt mycket. 
 
 
 
De transparenta nätpåsarna från Emmbag är toppen för frukt, grönt och annat smått när man är och handlar. Prislappen sätter jag på tyglappen då de inte fäster så lätt på materialet. De är gjorda av återvunnen polyester och kommer i ett fodral som är smidigt att ha med i väskan. 
#1 - iseedee

Det var väldigt bra tips! =)

Svar: Tack så mycket fina du! :)
Tess Waltenburg

#2 - Mösstanten

Kul att hitta din blogg! Hållbarhet bör vi ju alla tänka på. (Även om jag inte gör det alltid). Vi skaffade en vattenkokare i metall istället för plast. Nätpåsarna verkar bra. Vi har så många småpåsar till grönsaker och frysvaror hemma så vi tar med av dem när vi handlar och använder dem tills de går sönder. Bättre än att ta nya hela tiden.

Svar: Vad bra att du försöker tänka hållbart! Vi gör alla så gott vi kan i den situationen vi är i. Vad roligt att du har hittat hit! :)
Tess Waltenburg