Tess Waltenburg

Förpackningsfri matinhandling på Bondens Egen Marknad och Gram i Malmö
Vi gjorde en utflykt till Malmö igår och hann precis med att vara på premiären av Bondens Egen Marknad på Drottningtorget en stund innan de stängde. Vi hade med oss egna påsar från bland annat mitt favoritmärke KeepJar och det var en alldeles underbar känsla att gå omkring och handla allt vi ville lokalt producerat och utan onödiga förpackningar. Bondens Marknad pågår varje lördag till och med början på oktober i Malmö så för er som är sugna finns det fler chanser. 
 
 
Efter vårt besök på Drottningtorget begav vi oss till mysiga St Knut och stannade först till på GRAM, Sveriges första förpackningsfria butik. Där handlade jag en del skafferivaror som t.ex. solrosfrön och arborioris. De har hur mycket som helst att välja på, till och med svensk ekologisk quinoa som jag har handlat där vid ett annat tillfälle. Visste ni att de dessutom har godis, som ni ser på bilden nedan, som är producerat i Malmö? Så himla spännande! 
 
 
Vi kom hem väldigt glada och nöjda med våra inköp. En del av grönsakerna ska fermenteras, med inspiration från Jenny Neikell, för att hålla längre och vitlöken håller sig fint som den är. Imorse åt vi smörgåsar på surdegsbröd från marknaden med skivade underbart goda tomater därifrån toppat med olivolja och flingsalt. Det var verkligen en härlig känsla. Och ännu bättre att allt gick att handla förpackningsfritt.