Tess Waltenburg

Ett äventyr med vår nya Cargobike och en oväntad second hand-runda
Har ni testat att cykla på en Cargobike? Det hade inte jag innan jag galet nog fick för mig att beställa en tidigare i somras. Jag hade dock övervägt det länge och läst på mycket. Men igår var första dagen jag satte mig på en, och då hade jag precis hämtat ut vår alldeles egna Classic Electric. Jag åkte till Malmö vid lunchtid och promenerade till Cargobikes showroom och uthämtningsplats. Cykeln hade jag beställt på deras hemsida så allt var klart. Man kunde även välja att få den helt färdigmonterad och hemlevererad men jag kände att det här alternativet, som var lite billigare, var en spännande upplevelse. 
 
 
De har alla möjliga sorters modeller, och även den otroligt söta cargobiken för barn som ni ser här nedanför, men jag valde den klassiska lådcykeln med eldrift då jag kände att det är den som passar våra behov bäst. Vi kan ha båda barnen i men kan trots det åka och handla och om vi vill handla mycket eller stora saker får vi plats med det mesta förutsatt att barnen inte är med. 
 
 
Så hur var det att cykla mellan Malmö och Lund då? I och med att jag inte hade gjort det innan var det lite svårt att hitta cykelvägen, men jag köpte till en hållare för mobilen så att jag kunde ha den som gps. När jag hade hunnit till Åkarp var den dock på väg att bli helt urladdad så jag passade på att stanna till på Erikshjälpens butik där och en vänlig själv i personalen lånade ut sin laddare till mig medan jag tog en sväng i butiken och en kopp te. Mina fynd från den oväntade shoppingrundan ser ni nedan. Jag älskar mässing och turkost glas. Gillar ni det? 
 
#1 - Jessica Ullström

Men åh! Berätta mer! Jag har planerat köpa en i snart ett år men törs aldrig. Har aldrig provat en, inte ens en vanlig elcykel(!) och har aldrig träffat någon som provat en. Jag tycker att det är så svårt att få en realistisk bedömning när man läser recensioner och annonser. Hur långt kunde du köra på en laddning? Hur fungerar elfunktionen? Är det något man slår på och av eller tar den vid när det är tungt? Hur fungerar den uppför trottoarkanter? Här i krokarna är de flesta nedsänkta och det tänker jag borde gå bra, men ibland möter vi riktiga tegelstenar och leder/lyfter våra vanliga cyklar för att komma upp. Är den svintung?

Förlåt för tusen frågor. Men jag vill verkligen ha en. Får jag svar på frågorna kanske jag törs slå till. Vi behöver en som klarar vintercykling - är det ens möjligt tror du?

Svar: Åh, tack för bra frågor! Jag ska sätta ihop en guide och funderar även att göra en youtube-serie om det så det är toppen att veta vad alla funderar på. Jag var också osäker i början men till slut bara körde jag på och beställde än. Ska uppdatera inom kort!
Tess Waltenburg

#2 - Annika Andebark

Åh, vad roligt att du investerat i CargoBike!

Vi har gjort en några filmer om elcyklar. Lägger en länk till den där CargoBike finns med på ett hörn. Hade egentligen inte planerat att cykla med CargoBike - men vi hade så mycket packning. Ja, se själv.

https://www.youtube.com/watch?v=jlOVZVFeYAU

Svar: Tack för tipset Annika, vad roligt! Jag har också tänkt göra filmer för att visa hur den fungerar och vad vi gör :) Vi kanske kan göra något tillsammans vid tillfälle?
Tess Waltenburg

#3 - Annika Andebark

Ja, mer än gärna!!!