Tess Waltenburg

En second hand-runda och ett nytt favoritställe: Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund
Ni har säkert märkt att jag har handlat en hel del second hand sedan vi flyttade. Jag har dels uppdaterat min garderob med vackra begagnade plagg efter två graviditeter men jag har även bestämt mig för att inreda vår nya lägenhet med vackra, tidigare älskade möbler. Vi sålde i princip alla våra IKEA-möbler innan vi flyttade och nu lägger jag en hel del tid och energi på att leta upp spännande objekt second hand. 
 
Jag tycker väldigt mycket om Erikshjälpen inne i stan här i Lund när jag letar efter saker till hemmet men igår åkte jag ut till deras butik på Öresundsvägen istället. Jag både skänkte saker som vi inte längre behöver och kollade runt i butiken. Det är en jättestor lokal och de har hur mycket som helst. Jag hade kunnat gå runt där inne i många timmar men nu hade jag bara en timme på mig innan de skulle stänga. Turen var dock med mig och jag hittade två fantastiska möbler som ska levereras hem hit idag. 
 
 
En av möblerna är sekretären ovan. Den har en spännande historia då den första ägaren som köpte den 1912 har skrivit sitt namn och att han köpte den för 80 kronor utan beslag invändigt. Den har även ett lönnfack som jag funderar på vad det kan ha använts till. Det är så himla spännande med gamla möbler då de ofta har en berättelse bakom sig. Vi har varit ute efter just en sekretär för att kunna ha någonstans att ha laptop och liknande utan att det blir en permanent yta som riskerar att användas som konstant avlastning. 
 
 
Jag föll även pladask för det här stora, pampiga linneskåpet. Det är så otroligt vackert och helt intakt. Vi ska ha det i vardagsrummet, var har vi dock inte riktigt bestämt än. Det är väldigt smidigt att man kan få hemleverans från Erikshjälpen. Jag vet inte om det ser likadant ut i alla delar av landet men för oss gick det att få levererat redan dagen efter. Helt fantastiskt!