Tess Waltenburg

En heldag i Malmö med lunch på AB Småland och ett besök på GRAM
Större delen av gårdagen spenderades med familjen i Malmö. Vi tog tåget in strax innan lunch och började utflykten med ett besök på AB Småland. Ni kan nog inte ha missat att det är en av mina favoritbutiker och caféer. Jag ser nästan alltid till att kika in där när jag är i närheten och den här gången stannade vi även för lunch. Vi åt supergoda veganska wraps med bland annat sparris och avslutade med vars en kardemummabulle. 
 
 
 
För er som inte har varit på AB Småland kan jag varmt rekommendera det. Igår gick vi dit för att köpa en present till en nybliven ettåring men de har massor av hållbara kläder, presenter och inredning för alla åldrar. Deras avdelning med blommor, som ligger precis vid cafédelen, är otroligt vacker och man kan faktiskt till och med köpa med sig möblerna man sitter på när man fikar. Utöver vackra, inspirerande miljöer och hållbara produkter finns det även en hörna där barn kan leka och rita. Det var väldigt populärt hos vår äldsta som annars inte är överförtjust i butiker. 
 
 
 
 
Efter våt besök på AB Småland promenerade vi upp till St Knuts torg och handlade i GRAM, den förpackningsfria butiken, för första gången. Ett separat inlägg om det kommer upp inom kort. Vi stannade även till på Florera, en blomsterhandel som ligger precis vid torget, och köpte en växt att ge bort som present och en till oss själva. Det är ett väldigt mysigt område med många vackra byggnader och verksamheter med hållbarhetstänk. Hade vi inte redan fikat så hade vi haft många trevliga alternativ. 
 
 
 
#1 - Mösstanten

Så fint med tips om var man kan handla hållbart. Får ju lust att åka till Malmö.

Svar: Malmö är en underbar stad för hållbara val! :)
Tess Waltenburg

#2 - iseedee

Vad härligt med en "vuxen butik" som har hörna för barn också. Då kan man få titta och shoppa ostört och relativt stressfritt om man har barn kan jag tänka mig.
Det ser ut som att de har mycket fina saker till salu. :D

Svar: Ja, det är verkligen en bra idé! Även om det bara är en stund så är det skönt att kunna kika lite i lugn och ro. AB Småland känns lite som ett andra hem så det känns klockrent att de har ordnat något sådant :)
Tess Waltenburg