Tess Waltenburg

Ett äventyr med vår nya Cargobike och en oväntad second hand-runda
Har ni testat att cykla på en Cargobike? Det hade inte jag innan jag galet nog fick för mig att beställa en tidigare i somras. Jag hade dock övervägt det länge och läst på mycket. Men igår var första dagen jag satte mig på en, och då hade jag precis hämtat ut vår alldeles egna Classic Electric. Jag åkte till Malmö vid lunchtid och promenerade till Cargobikes showroom och uthämtningsplats. Cykeln hade jag beställt på deras hemsida så allt var klart. Man kunde även välja att få den helt färdigmonterad och hemlevererad men jag kände att det här alternativet, som var lite billigare, var en spännande upplevelse. 
 
 
De har alla möjliga sorters modeller, och även den otroligt söta cargobiken för barn som ni ser här nedanför, men jag valde den klassiska lådcykeln med eldrift då jag kände att det är den som passar våra behov bäst. Vi kan ha båda barnen i men kan trots det åka och handla och om vi vill handla mycket eller stora saker får vi plats med det mesta förutsatt att barnen inte är med. 
 
 
Så hur var det att cykla mellan Malmö och Lund då? I och med att jag inte hade gjort det innan var det lite svårt att hitta cykelvägen, men jag köpte till en hållare för mobilen så att jag kunde ha den som gps. När jag hade hunnit till Åkarp var den dock på väg att bli helt urladdad så jag passade på att stanna till på Erikshjälpens butik där och en vänlig själv i personalen lånade ut sin laddare till mig medan jag tog en sväng i butiken och en kopp te. Mina fynd från den oväntade shoppingrundan ser ni nedan. Jag älskar mässing och turkost glas. Gillar ni det? 
 
Ett besök på världsbutiken Klotet i Lund
Har ni varit i Lund någon gång? Eller har ni planer på att åka hit? En butik jag verkligen saknade under tiden jag inte bodde här var världsbutiken Klotet som bara säljer Fairtrade-producerade produkter. De har både livsmedel, accessoarer, barnkläder, inredning och presenter. Jag hade kunnat gå runt där inne hur länge som helst men den här gången blev det bara ett snabbt besök. 
 
 
 
De har många vackra produkter i olika stilar men för mig som älskar bohemisk inredning och detaljer har de extra mycket fint. Allt från vackra skrin och ljuslyktor till korgar och armband. Den här gången köpte jag två korgar som ska få rymma småsaker här hemma. En del av er har säkert sett dem på min Instagram redan. Jag köpte även på mig av min favoritchoklad från Divine då de sålde ut vissa av deras produkter. 
 
 
 
Varje gång jag är inne i en second hand-butik eller andra butiker med hållbart tänk, som denna, så inser jag att jag verkligen inte behöver köpa massproducerade produkter som varken är bra för miljön eller människorna som har producerat dem. Det är verkligen roligt att se att det finns så himla mycket fint, inspirerande och vackert som även är hållbart och gör skillnad. 
 
 
En väldigt intressant poddinspelning med Gustav från Jävligt Gott
Hej fina ni! Har ni haft en bra start på veckan? Jag kickade igång dagen på bästa sätt igår genom att bege mig till Jennie för att spela in ett avsnitt av vår podd Steg för Steg som släpps på torsdag. Vi försöker spela in så många poddavsnitt som möjligt nu innan skola och annat drar igång inför hösten och igår gästades vi av ingen mindre än Gustav på Jävligt Gott. Han delade med sig av resan som till slut fick honom att gå över till helt vegansk kost, sina bästa recept och tips till den som vill äta gott och rädda världen samtidigt. Avsnittet släpps i september, missa inte det! 
 
Nu peppar vi även mycket inför släppet av podden på torsdag. Det ska bli så himla spännande att dela något vi har arbetat så mycket med med er. Vi tror att det kan bli riktigt bra och tar väldigt gärna emot konstruktiv feedback. Ni kan redan nu gå in och följa oss på Soundcloud för att inte missa avsnitten när de kommer upp.