Tess Waltenburg

Zero waste på utflykten
Vi försöker som ni vet dra ner på mängden avfall vi producerar, och har kommit en bit på vägen. Här hemma är det ofta enkelt då vi använder matlådor och annan förvaring i kylen istället för plastfolie och påsar. Ett av de områden som jag har upplevt som knepigast är när mat ska tas med, framförallt på utflykter. Vi har dock samlat på oss några bra produkter som gör det enklare. 
 
Nedan ser ni några av sakerna som fick följa med oss på utflykten till Häckeberga naturreservat. En matlåda med groddar och surkål, två muggar i rostfritt stål, en mugg till vår äldste, en skål i rostfritt skål och två sporks. När det kommer till barnen har vi ofta tagit med klämmisar innan men bananer är ett bra tips som inte behöver en förpackning. Utöver detta hade vi även med en stor flaska vatten från Klean Kanteen och en med kokosdryck. 
 
Jag tycker även mycket om mina påsar från Keep Leaf som jag ofta har med till jobbet om jag, som pendlar ganska långt, vill ha med en macka på vägen. De funkar även bra till uppskuren frukt och är lätta att rengöra efter användning. 
 
Har ni några bra tips som jag inte har fått med här? Dela gärna med er i kommentarsfältet. 
 
#1 - Ronja Norlén

Tycker det här var jättebra tips, jag vill gärna tänka mer på vad/hur jag använder saker i vardagen för att tänka mer miljövänligt och så :)

Svar: Tack för din kommentar Ronja! Vad roligt att höra :) Jag hoppas att du kan hitta några bra tips här.
Tess Waltenburg