Tess Waltenburg

Min minimalistiska badrumsrutin
Ett av de områden som jag har bantat ner bit för bit är badrummet. Till slut tog jag ett stort steg utanför min comfort zone och tog bort i princip alla mina skönhetsartiklar. Nagellacken trodde jag att jag skulle sakna, men det har faktiskt bara känts som en lättnad att ha en sak mindre att tänka på. Jag lägger hellre den tiden på annat just nu. Jag har fortfarande kvar lite smink som jag funderar på att göra mig av med då jag använder det extremt sällan. 
 
Mitt bästa tips för den som verkligen vill banta ner sitt badrumsskåp är att gå över till hardcore nopoo, alltså helt naturliga produkter. Jag använder aleppotvål och kokosolja till i princip allt. Det förstnämna köper jag via Jordklok eller Medvetna.se, kokosoljan brukar jag köpa via Bodystore där jag beställer ekologiska produkter regelbundet. För mig funkar det fint att ha en väldigt enkel badrumsrutin. För den som tycker att det är roligt med olika produkter men vill köra helt naturligt och göra egna produkter kan jag varmt rekommendera kontot @kopstopp2018 på Instagram. Hon har även en blogg som ni hittar här.
 
Mascaran har jag kvar sedan innan jag gick över till nopoo, då jag använder det extremt sällan, men jag tänkte använda den tills den tar slut. När den här deon är slut tänkte jag testa att göra egen i samma burk. Här är några tips till dig som vill komma igång med att få ner antalet badrumsartiklar:
  • Fråga dig vilka produkter du faktiskt använder regelbundet. Behöver de andra verkligen stanna? Har du till exempel kvar nagellack eller smink i nyanser du inte använder eller schampoon som inte passade din hårtyp? Fråga dig vilka saker du faktiskt tycker om och använder, gör dig av med resten. 
  • Se över om du har flera av varje sak. Ett enkelt steg mot ett mer minimalistiskt badrum är att inte ha dubletter. Behåll bara olika varianter om du verkligen tycker om och använder dem. 
  • Fundera på om du kan använda en produkt till flera saker. Ett exempel är kokosoljan som går att använda till torra hårtoppar, för att smörja kroppen, att ta bort smink med och mycket mer. 
 
Det här packade jag idag för att kunna sova borta: Tvättbara pads från ImseVimse, deo från Naturlig Deo, tandborste i bambu från Humblebrush, en liten patentburk med kokosolja, en plackers, mascara och en liten reseflaska med ansiktstvätt.