Tess Waltenburg

Dra ner på dina matkostnader
Vissa stående utgifter kan vara svåra att påverka. Matkostnaderna brukar dock vara bland de enklare. Det är lätt att de skenar iväg men med lite tips och tricks kan man faktiskt komma långt. Här är några saker som kan vara värda att satsa på om du vill spara in på dina matinköp:
 
- Planera dina inköp
Skriv inköpslistor och håll dig till dem. Om du har koll på vad du faktiskt köper försvinner pengarna inte lika lätt iväg på små onödiga köp som blir stora summor i slutändan. Veckohandlingar gör det lättare att se över hur mycket som faktiskt går till mat varje månad. Planera olika rätter och se till att det som handlas används upp så att matpengar inte försvinner iväg i form av matsvinn.
 
- Gör storkok
Laga många portioner på en gång. Dels innebär det att du alltid har någonting redo, vilket minskar risken att du impulsköper hämtmat för att du inte orkar fixa något, och dels är chansen större att du tar till vara på det du har handlat innan det blir dåligt och får slängas. Det finns mycket pengar att spara genom att ta med matlådor till jobbet, vilket du kan läsa mer om här.
 
- Ät mer vegetariskt
Om du vill laga billig men näringsrik mat är vegetariska alternativ ofta en bra idé. Har du inte så bra koll på roliga rätter utan kött? Kolla in bloggen och Faceboook-sidan "Portionen under tian" där Hanna som är dietist delar med sig av många inspirerande, hälsosamma och billiga recept. Hon har även grymma 300-kronors veckor för den som vill ha en färdig planering till sin inköpslista.
 
Linsgryta - Ett billigt, enkelt och gott alternativ som passar bra att göra storkok och matlådor av.
#1 - Hanna Karlsson

Mycket bra tips!

#2 - Madeliene

Så himla bra inlägg! :)

Svar: Höstfärgerna är jättefina! :)