Tess Waltenburg

Spara plats genom att vika "rätt"
Okej, det går kanske inte att säga att det finns ett rätt eller fel sätt att vika sina kläder på. Men jag fick i alla fall ett aha-moment när jag snubblade över Konmari-metoden och sättet att vika på enligt den. Även om ni inte vill läsa boken och gå igenom alla steg fullt ut så kan jag varmt rekommendera vikningen.
 
Här är ett exempel på hur det kan se ut före och efter när jag vek om en låda med barnkläder. Jag har alltid vikt mina plagg och lagt dem på hög som jag tror att många gör. Att istället vika enligt Konmari-sättet har gjort att jag har sparat mycket plats och att jag ser alla plagg istället för att behöva lyfta på ett för att komma åt ett annat. Det tar såklart lite tid att lära sig, men själva vikningen tar inte längre tid för mig nu än det gjorde tidigare.
 
 
 
Poängen är som jag har nämnt tidigare att plaggen ska kunna stå upp av sig själva. För er som inte har sett videon jag har länkat innan, där Marie Kondo går igenom den grundläggande vikningen, kan jag varmt rekommendera den.
 
 
Jag har valt att lägga alla enfärgade tröjor i en skokartong för att dela av lådan lite. Den vänstra raden med tröjor är kortärmade och den högra långärmade. Byxorna ligger i två långa rader där jeans, shorts och mjuka byxor ligger samlade. När jag var klar kunde jag dessutom flytta upp tjocka tröjor som låg i lådan under tidigare.
 
Save
#1 - fridaslife.blogg.se

Jäklar så fin bloggdesign du har!!