Först och främst vill jag säga: Allt är billigast om man inte köper det. Men med det sagt så finns det ändå vissa saker som måste köpas, och de köpen kan göras mer eller mindre smart. Vi köper mycket begagnat men en del saker föredrar jag att köpa nya, och då handlar jag gärna på rean för att spara pengar. Här är några av dem:
 
- Bilbarnstolar
Här vill jag köpa nytt i och med att bilbarnstolar har en livslängd av säkerhetsskäl. Vi har köpt båda våra bilbarnstolar på rean hos Lekmer. Den sista var redan nedsatt med 40 % och jag hade en kod som gav ytterligare 15 %. Jag gick dessutom in via Bonusway vilket gav mig 5 % återbäring på mitt köp. Jag sparade alltså stora summor jämfört med om jag hade köpt den till ordinarie pris.
 
- Regnkläder och ytterkläder
Det går såklart att hitta begagnat även här, men i och med att vi har mer än ett barn så kommer det vi köper att slitas på. Jag satsar på kvalitetsmärken som Didrikssons och köper nästa storlek när de är på rea.
 
- Skor från Kavat
Min upplevelse är att andrahandsvärdet på Kavats skor är väldigt bra förutsatt att man säljer under rätt säsong och de vi har haft hittills har verkligen varit tåliga. Jag köpte några par i större storlekar när de var nedsatta med 50 % som kommer att användas flitigt, antagligen av båda barnen, och säljas vidare om de har mer att ge.
 
 
Mitt tips generellt är att ha god framförhållning. Jag köpte till exempel nästa bilbarnstol till C redan nu, när hon inte ens är tre månader och kan ha den andra ett bra tag till, och regnkläder till A när de såldes ut för flera månader sedan. Om man inte planerar är risken att man får köpa något dyrt för att man behöver det akut.
Maria

Framförhållning och planering är två bra saker att hålla sig till :)

Emma

så fina skor :)

Hanna Karlsson

Bra tips! :-)

Amanda

Så söta skor! <3

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så bra inlägg, det gäller att tänka smart om man ska göra ett par riktigt bra fynd! :)

Mirre Sweetwords

Du har så rätt, jag köper både nytt och begagnat

Pauline Hurtig

så bra tips, kör samma! älskar kavatskor :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress