Tess Waltenburg

När begäret äntligen släpper
Såg ni mitt föregående inlägg angående triggers som får oss att konsumera saker vi egentligen inte vill ha eller behöver? Jag var med om en spännande sak som har med det att göra häromdagen. En av mina triggers har länge varit promenader på stan som resulterar i spontanshopping. Och visst, man kan låta bli att gå på stan. Men att hålla sig inne och inte kunna röra sig i vissa miljöer känns nog inte som en hållbar lösning för de flesta.
 
Till en början valde jag dock att låta bli triggande miljöer i största möjliga mån. Jag gick istället igenom det jag hade hemma och försökte komma fram till vilka jag saker jag faktiskt verkligen tycker om och har nytta av. Jag har sorterat ut mängder och de saker jag verkligen kände att jag ville komplettera med skrev jag upp i en lista. Tanken var att köpa just precis det jag ville ha i bra kvalitet som håller länge istället för att köpa ett gäng saker som inte känns helt 100 % men som ger tillfredställelse för stunden.
 
Häromdagen gick vi förbi ett helt gäng olika butiker, bland annat en av mina favoriter: Indiska. De hade halva reapriset och i normala fall hade jag antagligen gått in och köpt ett gäng plagg. Men nu kände jag inget behov av det. Det kändes verkligen helt fantastiskt att kunna gå förbi helt självmant, utan att jag kände att jag tvingade mig själv till det. För mig var det ett väldigt stort framsteg och ett bevis på att minimalism inte bara handlar om antalet saker man äger utan att välja enkelhet och medvetenhet i vardagen.
#1 - Josefine

Men gud vad härligt det måste ha känts! :)

#2 - angelicasvarld.com

Tror mycket på att välja och försöka göra rätt val...sen att tänka hållbart och investera i saker, kläder etc som är hållbara och inte bara moderna å trendiga!

#3 - Gabriella

Skönt att det kändes så!!

#4 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så skönt :).

Jag gav bokstavligt talat bort nästan hela min garderob för snart 2 år sedan. Alla plagg jag inte använde fick lämnas vidare, istället har jag endast plagg jag använder hemma det är väldigt skönt. På så sätt slits kläderna ut och blir inte ett plagg liggandes i en låda.

Ser din plastbantningskategori också, det gjorde jag 2013 (eller 2014, blir osäker). Så skönt :D.

#5 - Emelie Andersson

Så skönt att det börja släppa :)

#6 - Annika

Bra gjort där att inte gå in. Jag har den känslan att det man ofta spontanhandlar när det är rea blir ganska ofta plagg man bara har en eller två gånger. Så är det för mig iallafall. Kram Annika

#7 - Julia Svensson

Härligt!!

#8 - Hanna Karlsson

Så skönt att kunna gå på stan utan att vilja spontanshoppa. Heja dig!

#9 - Ajli Müller

det låter fantastiskt, grattis till dina stora framsteg! Du är så duktig <3

#10 - Emma Fernhagen

Förstår verkligen känslan, superbra gjort av dig!

#11 - Emilia

Bra gjort av dig, måste känt skönt!