Tess Waltenburg

Ett besök på Olof Viktors i Glemminge
En bit utanför Ystad ligger ett av mina absoluta favoritcaféer: Olof Viktors i Glemminge. Vi åker dit då och då och det är alltid lika mysigt, oavsett årstid. Vid tiotiden idag begav vi oss hemifrån för att åka dit och träffa vänner. Det är en bit att köra för oss som bor i Trelleborg men det är en ganska lagom utflykt förutsatt att man har tid på sig. Vägen längst med kusten är dessutom väldigt mysig.
 
 
 
Jag åt en kräftmacka till lunch och vi beställde flera olika bakverk. Deras lime-sandwich med maräng var magiskt god, fars dag-bakelsen var klassisk och välgjord, gräddbullen med nötter och kola var spännande och chokladkolarutan gick hem hos både mig och A. Det är verkligen ett lyxproblem att det är så svårt att välja bland deras godsaker...
 
 
 
 
Vi passade på att köpa med oss ett gäng läckerheter från gårdsbutiken innan vi begav oss hemåt. Det blev mest ostar från Vilhelmsdal för vår del men även lakrits, choklad och Olofs Viktors egen äppleglögg som jag är väldigt nyfiken på att smaka. På vägen stannade vi till och promenerade i naturen i närheten, det var verkligen skönt med lite frisk luft innan vi skulle sitta i bilen en längre stund.
 
Save
Save