Tess Waltenburg

Dekoration och funktion
Jag har kommit till många olika insikter sedan vi började vår resa mot en mer minimalistisk livsstil. En av dem är att jag föredrar ting som både är vackra och fyller en funktion. De flesta saker som bara har funnits i vårt hem som prydnad har blivit utsorterade. En stor anledning till det är att om vi ska ha en uppsättning med prylar som är funktionella och en annan med saker som är dekorativa så innebär det fler prylar över lag, vilket vi vill undvika. Här är två saker som har fått stanna främst för att de är vackra men även för att de används i vårt dagliga liv:
 
 
Skålar från Iittalas samarbete med Marimekko. De står i vår Kallax-hylla i vardagsrummet som dekoration men används även som godisskålar på kalas och liknande.
 
 
En rund bordslampa från IKEA. Även denna är främst dekorativ med sitt grå glas och mysiga belysning men fyller även en funktion i vårt hem.
 
Jag har sett vissa som har gått ännu längre och till exempel renoverat köksluckor för att göra dem dekorativa istället för att ha vackra ting framme på köksbänken. Tanken lockar mig men det är inget jag känner är aktuellt för oss just nu. Hur tänker ni kring prydnadssaker?
#1 - Netti Starby

Åh vilka fina! :-D Kramis

#2 - Julia

Ha en bra kväll<3

#3 - Alice Lindström

Riktigt snygg lampa!

#4 - ida

Hej! Fin blogg :)

Ha en bra kväll!

#5 - angelicasvarld.com

så fina saker...själv så älskar jag att dekorera och ofta så flyttar saker från rum till rum istället för att bytas ut och ersättas...älskar att köpa hållbara saker som kan hålla en livstid!

Svar: Det låter väldigt klokt! Vi har också många saker som passar på olika ställen och i olika rum, toppen att kunna göra om utan att köpa nytt :) Och jag håller med dig helt om att det känns bäst att köpa hållbara saker som man kan ha kvar länge om man tar hand om dem.
Tess Waltenburg

#6 - Gabriella

Älskar lampan, såå fin!!

#7 - Johanna Utterberg

Älskar Iittalaskålar, vi har flera stycken här hemma! :)

#8 - ullie

men åhh så mycket mej vill ha så snyggt

#9 - Kattis

Jag har en del dekorativa saker hemma men det är mest minnessaker från våra resor eller foton från våra resor. Och minnen har jag svårt att göra mig av med känner jag, men förutom det är det mest funktionellt hemma nu för tiden!☺

Svar: Jag tycker att det är toppen med minnessaker som får stå framme som dekoration :) Mycket hellre det än att de hamnar i en låda någonstans. Det låter som att ni har hittat en bra balans i ert hem :)
Tess Waltenburg

#10 - Linda

Åh så fina!

#11 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Vi har extremt få prydnadssaker hemma utan går efter funktion, så våra inredningsprylar är typ böcker, ljus och minnessaker från resor :)

#12 - Dixi Wonderland

Fint :D

#13 - MALINDENISE

Fina saker!

#14 - Maria

Man ska inte ha saker omkring sig som man inte behöver eller inte tycker om. Vid mina senaste flyttar har jag rensat bort massor med saker som jag inte behöver eller vill ha. Har gett bort och sålt som varit ok, allt annat har jag kastat. Så skönt att nu bara ha saker omkring sig som man behöver :)

#15 - Amanda

Åh vilken fin lampa!! <3

#16 - Linnea Kinis

åh älskar Iittala, har flera tallrikar/skålar/osv från det märket :)

#17 - Josäfin Andersson

Alltså såå snygga skålar!

#18 - Miss Baby Peaches

Jag gillar lampan skarpt!