Tess Waltenburg

Jag längtar tillbaka...
... till New York. Min pappa har bott där i många år och jag var ofta där och hälsade på innan jag fick barn. Det är en speciell känsla att resa tillbaka till en plats vid flera tillfällen. Det känns som hemma på ett sätt samtidigt som det finns nya saker att utforska varje gång. Det blir extra speciellt med en plats som NYC där det alltid finns nya människor att lära känna, nya saker som händer och nya ställen som öppnas. Det är så många världar inkapslade i en enda plats att man aldrig riktigt kan känna sig "färdig". Hur många gånger jag än har varit där längtar jag ändå alltid tillbaka. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi kan åka dit igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fantastiska godbitar från Chocolatte
På Malmö Saluhall finns många guldkorn, bland annat den lilla chokladbutiken Chocolatte som har sin tillverkning i Helsingborg. Jag köpte med mig några praliner hem sist vi var där och provade dem häromdagen. Min favorit smakmässigt var även den jag tyckte var vackrast: Den guldskimrande fylld med kolacréme med brynt smör. Den var magiskt god och riktigt smälte i munnen...
 
 
 
 
Ni kan även spana in deras Facebook-sida för uppdateringar.
A trip down memory lane...
Det har inte blivit särskilt många fotograferingar den senaste tiden (av uppenbara skäl). Jag hoppas dock på att kunna stå framför kameran lite då och då igen någon gång framöver, men var sak har sin tid och just nu njuter jag bara av bebisbubblan. Jag sitter dock och går igenom mina foton just nu och det är roligt att se alla fotograferingar jag har gjort hittills. Det har ju blivit en del genom åren. Här är några favoriter:
 
 
Det känns helt galet att det är över sex år sedan den här bilden togs av Beatrice Bolmgren en regnig sommardag i Helsingborg. Jag älskar färgerna och rosorna i bakgrunden.
 
 
Kan ni tänka er att det är samma fotograf som har tagit den här bilden som bilden ovan? Beatrice är grym på romantiskt vackra bilder, men en kall dag i januari 2011 togs bland annat det här fotot som jag också är väldigt nöjd med.
 
 
Från en väldigt rå och edgy bild till en mycket mer ljuv och romantisk... Det här porträttet togs av Simon Penrowe i april 2012.
 
 
Jepp, allt det där är mitt egna hår. Men färgen är vääääldigt onaturlig. Den här bilden, tagen av Isabell N Wedin, påminner mig om vita drottningen i Alice i Underlandet, även om det inte var tänkt så från början. Hanna Andersson sminkade och Lina Hjalmarsson stod för hårstyling. 
 
 
I maj 2013 togs den här bilden av grymt duktiga Freddy Billqvist. Jag tycker att det blev väldigt coolt med wet look till svartvita bilder.
 
 
I november 2013 plåtades jag av Marcus Löfdahl på stranden i Haväng och Alexandra Larsson stod för sminket. Det var fruktansvärt kallt men bilderna blev magiska.
 
 
I februari 2014 då jag var rödhårig plåtades jag av Felicia Püschl i grymma underkläder från La Leia. Resultatet blev edgy, kaxigt och grymt snyggt.
 
 
I maj 2015 plåtade Felicia Püshl mig ännu en gång. Den här gången höll vi till i Pildammsparken i Malmö och bilden ovan var en del av resultatet. Lite mystiskt och mörkt men ändå mjukt och vackert.
 
Har ni någon/några favoriter?
Save