Tess Waltenburg

Ett första steg på vägen mot en mer minimalistisk livsstil
Nu har vi bestämt oss för att sätta igång och rensa ut ordentligt. Vi såg Netflix-dokumentären Minimalism häromdagen och började tänka ännu en gång på vad vi värdesätter och hur vi vill leva. Den kan verkligen rekommenderas, oavsett hur pass mycket prylar man har och hur intresserad man är.
 
Vi har båda två varit riktiga samlare så fast att vi har rensat ut i flera omgångar har vi väldigt många saker kvar. Vårt mål kommer antagligen aldrig att vara att ha 100 ägodelar utan snarare mer generellt att lägga mindre pengar på saker vi egentligen inte behöver, att satsa på kvalitet framför kvantitet, att ha färre saker att ta hand om och att skapa utrymme i vårt liv för det som faktiskt är viktigt för oss.
 
Det lär alltså bli en del uppdateringar kring våra steg på resan här framöver tillsammans med tips på hur vi har gått till väga. Kika gärna in och dela med er om ni har några tips som ni tror att vi kan ha nytta av. Nu kör vi!
 
#1 - CJ

Så grym dokumentär!

#2 - Johanna

Heja! Har inte sett dokumentären än men har kollat på en hel del Youtube-videor om detta. Blir så inspirerad och känner att jag börjat tänka väldigt annorlunda i hur jag konsumerar:)

#3 - Maggie Bergius

Åh, vad spännande! Den dokumentären ska jag se:) Har du sett "What the health? (också på Netflix) Jag blev så påverkad av den att jag lade om min kost ganska drastiskt. Lycka till med er nya livsstil, bra jobbat!

Svar: Jag kan verkligen rekommendera den :) Tack så mycket! Jag har velat se "What the health" men har inte tagit tag i det än, vad intressant att höra att du blev så påverkad av den! Jag får se den inom kort. Tack för tipset!
Tess Waltenburg