Tess Waltenburg

Svinnsmart!
En sak vi gör för att leva mer hållbart är att slänga så lite mat som möjligt. Vi handlar ofta på Willys och jag tycker att deras initiativ kring "svinnsmart erbjudande" är hur bra som helst. De sätter ner priset på en stor mängd livsmedel med 50 % vilket ger en möjlighet att tänka lite extra på både plånboken och miljön. Ibland utgår vi till och med från det som är nedsatt och bestämmer vilka rätter vi ska laga utifrån det. Är man lite kreativ så finns det ofta några olika alternativ inom varje kategori av färskvaror. Det är också ett tillfälle att testa nya produkter som man kanske inte hade köpt annars.
 
Många livsmedel går att äta efter bäst före-datumet, särskilt om de tillagas och förvaras rätt. På hemsidan slangintematen.se finns information kring hur länge livsmedel faktiskt håller för dig som är nyfiken. Det finns även information kring de olika märkningarna och vad de innebär på Livsmedelsverkets hemsida.
 
Senast jag handlade köpte jag till exempel babyspenat och ekologiska champinjoner som var nedsatta. Båda användes till en krämig, snabb och god pastasås.
#1 - Johanna

Ja så bra initiativ det där! Det börjar hända så mycket bra saker i industrin nu, gäller bara att hitta och utnyttja dom! Bra inlägg☺️👍

Svar: Eller hur! Jag tycker att det är så fantastiskt roligt att se! Nu håller vi tummarna för att det fortsätter i den riktningen :)
Tess Waltenburg

#2 - None None

Smart och ett bra initiativ av willys! :)

#3 - bylijo.se

Bra inlägg och bra inlägg av Willys. Jag handlar sällan på Willys då den butiken inte ligger bra till i förhållande till de vägar jag åker. Jag får åka en omväg ibland och testa Willys.

#4 - Maria

Bra initiativ! Gott Nytt År!