Tess Waltenburg

Svinnsmart!
En sak vi gör för att leva mer hållbart är att slänga så lite mat som möjligt. Vi handlar ofta på Willys och jag tycker att deras initiativ kring "svinnsmart erbjudande" är hur bra som helst. De sätter ner priset på en stor mängd livsmedel med 50 % vilket ger en möjlighet att tänka lite extra på både plånboken och miljön. Ibland utgår vi till och med från det som är nedsatt och bestämmer vilka rätter vi ska laga utifrån det. Är man lite kreativ så finns det ofta några olika alternativ inom varje kategori av färskvaror. Det är också ett tillfälle att testa nya produkter som man kanske inte hade köpt annars.
 
Många livsmedel går att äta efter bäst före-datumet, särskilt om de tillagas och förvaras rätt. På hemsidan slangintematen.se finns information kring hur länge livsmedel faktiskt håller för dig som är nyfiken. Det finns även information kring de olika märkningarna och vad de innebär på Livsmedelsverkets hemsida.
 
Senast jag handlade köpte jag till exempel babyspenat och ekologiska champinjoner som var nedsatta. Båda användes till en krämig, snabb och god pastasås.